Actueel

TV-zender ‘naait’ Newcastle-fans oor aan

maxresdefault

De supporters van Newcastle United zijn boos. Niet omdat clubeigenaar Mike Ashley er weer eens een bende van maakt, maar omdat televisiezender BT Sport ze een oor heeft aangenaaid.

De betaalzender, die rechten voor het uitzenden van Premier League-duels in haar bezit heeft, vond het namelijk nodig het tijdstip van de uitwedstrijd van The Magpies bij promovendus Bournemouth (7 november) op de valreep aan te passen. Waar de wedstrijd eerder nog voor 15:00 uur (lokale tijd) in de middag stond gepland, is deze nu om 12:45 vastgesteld. Schandalig vinden fans van de bezoekende club, omdat zij hierdoor al om 05:00 in de auto moeten stappen om op tijd in Bournemouth te zijn.

En nu?

Maar, wat is het alternatief? Een treinreis van van zo’n 225 euro is ook mogelijk. Een reis van maar liefst vijf uur, wat zou betekenen dat de fans om 06:00 vanuit Newcastle moeten vertrekken. Vliegen is geen optie, omdat het dan een meerdaagse trip zal worden aangezien er vanaf Southampton Airport pas op maandag een vlucht teruggaat. Dat zou een Newcastle-fan ook nog eens een slordige tweehonderd euro moeten kosten (al is daar een mouw aan te passen!)

Grootste afstand

BT Sport zou zich kapot moeten schamen. Zij had moeten weten dat de fans van Newcastle en Bournemouth in onderlinge duels de grootste afstand (580 kilometer) van alle Premier League-clubs moeten overbruggen. Het zou mooi zijn als de zender alsnog het respect zou kunnen opbrengen om mee te denken met de supporters uit Newcastle, maar dat lijkt gezien alle ontwikkelingen in de ‘Money League’ helaas een utopie…

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %