Actueel

True to 22

True to 22 Swansea City

Goed nieuws voor de supporters van Swansea City, de club maakte namelijk bekend dat ze gaan meebetalen aan de peperdure kaarten voor uitwedstrijden.

Door het initiatief van de club zal een kaartje voor een awayday nooit duurder worden dan 22 pond (zo’n 30 euro). De actie die is geïntroduceerd onder de naam ‘True to 22’ zorgt ervoor dat de supporters van de club uit Wales op jaarbasis zo’n 300.000 pond minder uit hoeven te geven. Swansea City doet dit niet alleen omdat ze beseffen dat het volgen van de club een dure aangelegenheid is geworden, maar ook omdat de supporters uit Wales jaarlijks de meeste kilometers moeten maken om in de uitvakken aanwezig te kunnen zijn. Over een heel seizoen genomen reizen de fans uit Wales zo’n 6700 kilometer met een gemiddelde reisafstand van 350 kilometer per wedstrijd.

Ondanks dat dit een prima actie is van de club is het uiteindelijk wel treurig dat het nodig is. Vicevoorzitter Leigh Dineen geeft aan dat de club er alles aan heeft gedaan om afspraken te maken met andere clubs over de vaak bizar dure uitkaarten (tot 65 pond!), maar dat die (vaak steenrijke) clubs om diverse redenen niet mee “konden” werken aan een plan om uitsupporters minder stevig uit te knijpen.

(foto met dank aan het Twitteraccount van de club)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %