In de actualiteitIn de videotheek

Torcida, van harte!

Op 28 oktober 1950 is de Torcida van Hajduk Split opgericht door een groep studenten die er alles aan wilden doen om de wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado te winnen. Rode Ster was namelijk de club van de zittende macht in die tijd en een beetje student verzet zich altijd tegen dit soort autoriteiten natuurlijk. Doordat ze er in de wedstrijd op 28 oktober een compleet gekkenhuis van maakten won Hajduk met 2-1 van Rode Ster. Nu, 60 jaar later zijn ze er nog steeds en niet minder fanatiek ook!

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Dossier BalkanIn de actualiteit

  FK Crvena Zvezda: Een legertank naast het stadion

  Dossier Balkan

  Torcida Split: oudste ultras van Europa

  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (Week 50)

  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (week 22)