ActueelFotoreportagesIn de videotheek

Tilburgse invasie in Eindhoven

Afgelopen zondag stond voor de Willem II-fans weer de jaarlijkse Awayday op de planning. Waar in voorgaande jaren Vitesse, AZ en Utrecht was uitgekozen werd dit jaar PSV tot Awayday uitgeroepen. Mede door de hulp van sponsoren, zij maakten het mogelijk dat supporters voor een voordelig tarief kaartjes konden kopen, konden maar liefst 1550 (!) supporters mee naar Eindhoven.

Het supportersfestival ‘Kings Square’ werd vanwege de Awayday georganiseerd waardoor supporters vanaf 13:00 uur konden genieten van muziek, waren er verschillende activiteiten voor jong & oud en kon je een goede bodem leggen voor de wedstrijd. Vanwege de warme temperatuur waren er voor 13:00 uur al veel supporters aanwezig en dat zorgde dat de stemming er al goed in zat.

Om 14:30 uur vertrokken de eerste bussen richting Eindhoven waar de wedstrijd om 16:45 zou beginnen. De supporters reden in 4 clusters vanwege het grootte aantal bussen. Dat zorgde ervoor dat veel supporters ruim op tijd in het stadion aanwezig waren en dat het feest vrolijk door kon gaan.

Helaas konden de spelers het feestje niet voortzetten op het veld. PSV was, zoals verwacht, de bovenliggende partij maar even leek het alsof Willem II op voorsprong zou komen. Helaas voor de fans van Willem II keurde de scheidsrechter het schot/doelpunt van Haye niet goed. Even voor de rust scoorde PSV het 1e doelpunt en in de 2de helft liepen ze ruimschoots uit naar een 5-0 voorsprong. Maar dit weerhield de fans van Willem II er niet van om er een groot feest van te maken en dat leverde mooie beelden op.

Op het veld heeft Willem II dan wel verloren, maar op de tribunes waren zij overduidelijk de beste.  En dat vonden velen!

Niels Verzijlberg
Content Creator bij RKC Waalwijk. MSc student Business Communication and Digital Media. BA in (Sport)Communication. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.