FotoreportagesVoetbal in Duitsland

Thonberger Sportclub 1931 viert 90-jarig bestaan in stijl

Thonberger Sportclub 1931, wie kent deze club niet?! Juist. Waar een kleine club groot in kan zijn, laten de supporters van Thonberger zien. Zij vieren het 90-jarig bestaan van de club in klasse stijl: pyro, handgemaakte spandoeken én jubileumsokken.

 

De club is opgericht op 1 mei 1931, het was op 1 mei 2021 dus al tijd voor een feestje. Een feestje dat goed gevierd werd door de supporters van deze Duitse amateurvereniging. Met een zelfgemaakt spandoek – houden we van – en de nodige pyro maakten de gasten een vette video ter ere van het 90-jarig bestaan. Uiteraard zorgde deze actie voor de nodige, mooie plaatjes.

Zie hier de ‘making of’ van de sfeeractie

Eerste wedstrijd van het seizoen

Maar bij een sfeeractie op de jubileum dag houdt het niet op, men doet het dunnetjes over bij de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen TSV Wachau welteverstaan.
Op de heuvel nemen de mannen plaats met hun meterslange doek en de nodige pyro. Wanneer de spelers op de middencirkel staan, worden zij overweldigt door een zee van blauw en gele rook, de kleuren van de club.
Het gaat om een kleine man of dertig langs de kant, het veld omringd door bos, er staat een omgevallen doel, de vuilniszakken hangen aan het aangrenzende hek, de schimmel staat op de stenen en de wedstrijd wordt verloren. Verder is er in geen velden of wegen iets of iemand te bekennen. Maar dat maakt even niet uit. Het is feest voor Thonberger, het is feest voor de mensen van deze sfeeractie. Waar een kleine club, groot in kan zijn. Het is hun feestje.

Rick Kraaijeveld
Student journalistiek die leeft voor het voetbal. Houdt van globetrotters en avonturiers, maar wil daar altijd historie en cultuur aan linken. Voetbal met cultuur verbinden, dieper gaan dan wat al bekend is. Dat is het doel. Is elke week zelf op de tribune te vinden en staat dan liever op een half ingestorte tribune dan in een hypermoderne galmbak. Voorliefde voor Italië en Engeland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %