Against Modern Football

Tessera del Tifoso

De ‘Tessera del Tifoso’ is een verplichte (geregistreerde) uitkaart. Ingevoerd in Italië, vanaf januari 2010, door Maroni, minister van Binnenlandse Zaken. Het probleem is dat mensen die in het verleden in aanraking zijn gekomen met politie of een stadionverbod hebben gekregen, niet in aanmerking komen voor de kaart. De gevolgen zijn hieronder zichtbaar.

Fiorentina-Lazio, voor invoering Tessera:

Fiorentina-Lazio, na invoering Tessera:

Artikel is afkomstig van Pizza Calcio, een weblog dat bij je favorieten hoort te staan als je een liefhebber bent van het Italiaanse voetbal en de supporterscultuur aldaar.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In het uitvak

  Ode aan een uitvak: Forza Vegalta Sendai

  In het uitvak

  Ode aan een uitvak: The Boys in Green

  In de fotoreportages

  Everyday like sunday

  In het uitvak

  Ode aan een uitvak: The Gers