Against Modern FootballIn de actualiteit

tegenhetmodernevoetbal.nl online

Dit weekend hangen in achttien voetbalstadions in Nederland dezelfde spandoeken. Het betreft een tekstdoek met het internetadres tegenhetmodernevoetbal.nl , een tekstdoek met een slogan ‘voetbal is van ons’ en een megadoek met een logo. Hiermee is het zichtbare startsein gegeven voor een initiatief dat in de herfst van 2010 door zeven supportersgroepen gestart is en wat inmiddels al wordt gedragen door achttien groepen.

Het uiteindelijke doel van dit initiatief is het voetbal terug te krijgen waar het hoort, bij supporters. De reden is simpel: wij vinden dat dit de laatste jaren niet het geval is. Commerciële belangen spelen een te grote rol in de beslissingen van clubs, overheden, KNVB en andere betrokkenen, terwijl er aan supporters door dezelfde partijen teveel beperkingen worden opgelegd.

Op de website staan onze acht hoofdpunten, waarvan wij vinden dat ze de basis moeten vormen van het lokale en landelijke supportersbeleid. Op deze site zal ook de verdere informatie over onze standpunten en acties verschijnen. Onze standpunten zijn, met een verwijzing naar deze site, in een brief naar de clubs, burgemeesters en politie van de deelnemende groepen gestuurd, alsmede naar de KNVB en de media.

Met dit initiatief willen we niet alleen aangeven dat het de verkeerde kant uitgaat op het gebied van supportersbeleid in Nederland, maar hier ook een kentering in teweeg brengen. Het feit dat al achttien supportersgroepen de handen ineen geslagen hebben en dat dit aantal nog steeds groeiende is, geeft aan hoe ernstig de situatie is en hoe eensgezind de supporters zijn.

Met dit bericht willen we ons initiatief officieel onder de aandacht brengen bij overheden, clubs en KNVB. Zij zijn de partijen die de bevoegdheden hebben verandering te brengen in het huidige beleid, maar dan moeten zij bereid zijn niet alleen kritisch naar supporters te kijken, maar ook naar hun eigen rol. Individueel en op kleine schaal hierover de discussie aangaan, heeft tot nu toe niet opgeleverd wat we gehoopt hadden. Het probleem is dermate complex dat één individu, club of overheid weinig kan verbeteren en dus is het noodzakelijk georganiseerder te werk te gaan. We hopen daarom dat dit breed gedragen initiatief een opening brengt en de mogelijkheid biedt gezamenlijk wat aan de huidige situatie te veranderen.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Against Modern FootballIn de actualiteit

  De eerste keer naar het stadion

  Support vanuit het buitenland

  Support vanuit het buitenland #4: Erwan uit Parijs

  Against Modern Football

  De supportersrevolutie van Belenenses

  In de actualiteit

  John van den Heuvel is een hypocriete jankerd