Against Modern FootballIn de actualiteit

Table of Hope

Het aantal clubs dat door supporters geleid wordt staat in Engeland inmiddels al op 25.Van Brentford en Exeter in League One tot Bromsgrove op het 12e niveau zijn er clubs die spelen voor de supporters in plaats van voor het geld. Sommige clubs die failliet gaan, maken een doorstart onder leiding van supporters, zoals bijvoorbeeld Chester FC. AFC Liverpool en FC United of Manchester zijn afsplitsingen van supporters die de Premier League-club die ze steunen te duur en commercieel vinden geworden. En het verhaal van AFC Wimbledon mag natuurlijk bekend zijn.

Over het afgelopen seizoen is een ranglijst opgemaakt met de prestaties van de verschillende ‘fan-owned’ clubs. Opvallend is het hoge aantal clubs dat is gepromoveerd. Links van de clubnaam staat het niveau waarop de betreffende club het komende seizoen zal uitkomen. Ebbsfleet en AFC Telford komen volgend jaar dus uit in de Conference National, terwijl AFC Wimbledon de historische sprong naar League Two maakte. De tabel laat zien dat er wel degelijk toekomst is voor clubs die niet gebaseerd zijn op commerciële motieven. Misschien niet in de door geld vernietigde Premier League, maar toch zeker op de profniveaus daaronder.

Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
Against Modern Football

Wees blij dat wij de Mickey Mouse-competitie nog hebben

Against Modern FootballIn de actualiteit

Supporters Girondins de Bordeaux willen hun club terug

In de geschiedenisboeken

Wenen 1995: kroon op het kunstwerk van het gouden Ajax van de jaren 90

Against Modern Football

Voetbal op echt gras: VVV is de volgende