Actueel

‘T is úwe voetbal

Het beste scenario vindt plaats als er van een scenario geen sprake is. Er zijn natuurlijk wel alternatieven en al zeker als het gaat om een doorstart van een nieuwe voetbalclub in Lier. Wat het beste alternatief zou zijn, is voor iedereen anders. Zo kwamen er dus twee clubs uit de teleurgang van mijn geliefde Lierse SK.

Kiezen is verliezen. Wij, de supporters, hebben destijds allemaal verloren toen het voor zakenmensen interessanter was om Lierse SK failliet te laten gaan. Om nu een nieuwe doorstart te maken met hetzelfde Egyptische scenario, maar dan wat Belgischer getint? Waanzin. Op het Lisp speelt nu Lierse Kempenzonen. Een club die vroeger de naam KFC Oosterzonen droeg, vervolgens 30 kilometer verhuisde naar het stadion van het voormalige Lierse SK, haar naam veranderde en nu in handen is van een bestuurslid van Royal Antwerp FC (die tevens het clublogo en stadion kocht uit het faillissement van Lierse SK).

Lyra-Lierse is een samenwerking tussen Lyra (de tweede club van de stad Lier) en het supporterscollectief “Lierse voor Altijd”. De supporters hebben twee zetels in de Raad van Bestuur en beschikken over veto rechten op de clublegacy (kleuren, naam, etc.) De thuiswedstrijden worden gespeeld op 5 kilometer van Lier in Berlaar. Het voormalige Lyrastadion moest plaatsmaken voor de bouw van appartementen, waardoor ze moesten uitwijken naar Berlaar. Bij Lyra-Lierse hebben supporters gewonnen en niet het grote geld.

Betekom-away

Het nieuwe seizoen begint in 3de Amateur, het 5de niveau in het Belgische voetbal. Een synoniem voor gezelligheid. Voor de eerste wedstrijd van Lyra-Lierse stond ons een awayday te wachten naar Betekom. Inderdaad, alleen de naam al. Samen met een 500 tal supporters werd Betekom ook eens op de kaart gezet. De wedstrijd kende een sensatiegehalte waar Pep Guardiola het van in zijn broek zou doen. 20 minuten voor de rust kwamen we 0-2 voor, om vervolgens met een 3-2 achterstand te gaan rusten. De tweede helft konden we het scoreverloop alsnog naar ons hand zetten. Eindstand 3-4! Komende zondag (09/09/18) wacht ons de eerste thuiswedstrijd tegen Tienen. Een historisch moment voor Lyra-Lierse, een uniek gegeven in het Belgische voetbal.

K. Lyra-Lierse: Voetbal is nog nooit zo van U geweest.

Aankomende zondag zal In de Hekken een wedstrijd van Lyra-Liers bijwonen. Houd de site en social media in de gaten voor toffe content.

[Header via Glen Deckers]

Bart van de Peer
Ondanks alles ben ik fan van zuipen, cultuur en voetbal. In that order. Fiere erevoorzitter van FC Eulegoem, spelend in de voorlaatste klasse van het Belgische cafévoetbal. Ik onderhoud zelf ook een blog waarin mijn alter ego ”de essentiële Bart van Vlaanderen” de bovenhand neemt.

Reageren is niet mogelijk.

0 %