Against Modern Football

Supportertje pesten

Ajax supportersfanzine ‘De Meersche Helden’ dreigt op te houden met bestaan. Niet omdat de vrijwilligers er geen zin meer in hebben, maar omdat ze een conflict hebben met de milieupolitie (ga drollen vangen!).

Tijdens de verkoop van de laatste uitgave van het blad aan het einde van vorig seizoen werden de verkopers van het fanzine uit het niets geconfronteerd met ambtenaren die op zoek waren naar een vergunning om te mogen verkopen en dat is heel vreemd aangezien men in de zestien jaar daarvoor zonder problemen hun boekjes aan de man konden brengen. Tijdens de discussie die ontstond kon men dankzij het ingrijpen van de echte politie doorgaan met de verkoop, maar dan wel onder de voorwaarde dat de makers van het fanzine alsnog een vergunning aan zouden vragen.

Omdat de redactie niet de intentie had om buiten de regels om te handelen was het aanvragen van een verkoopvergunning de enige optie om de niet- commerciële stichting te redden van de ondergang. Waar je zou denken dat dit slechts een formaliteit was kwam de redactie bedrogen uit, de vergunning is afgewezen en men kreeg vanuit het Stadsdeel Zuidoost zelfs de waarschuwing om ook maar niet te proberen om met de boekjes te gaan staan.

Omdat gesprekken tussen de stichting en het stadsdeel hebben tot op de dag vandaag niets op geleverd, dreigt het fanzine dus in rook op te gaan en dat terwijl het toch niet zo heel moeilijk lijkt om even een vergunning af te geven. Dus kom op Zuid-Oost, stop maar met dat supportertje pesten en geef die jongens hun vergunning!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %