Actueel

Supporterscollectief Nederland: cluboverstijgend denken en doen!

Supporterscollectief-Nederland-logo-breed

Na meerdere mislukte pogingen tot eenheid in supportersland lijkt er nu eindelijk een echt serieuze beweging te zijn ontstaan in Nederland. Vandaag maakte ‘Supporterscollectief Nederland’ zich officieel bekend. Achter de schermen is er een jaar keihard gewerkt om een breed gedragen initiatief op te zetten en we durven nu al te stellen dat dit met 24 deelnemende supportersclubs al heel aardig is gelukt.

Supporterscollectief Nederland heeft als doelstelling om de belangen van alle Nederlandse stadionbezoekers de beleving te bezorgen die zij het graagst zouden willen. Of je nu in je blote pens in een sfeervak staat of drie keer per jaar een wedstrijd bezoekt is voor het collectief (what’s in a name) niet van belang verder.

Het Supporterscollectief staat boven alle clubbelangen en wil zoveel mogelijk handelen uit de naam van ‘de voetbalsupporter’. De nadruk ligt op cluboverstijgende problemen die landelijk spelen en in de meeste gevallen voor alle supporters van belang zijn. Het collectief ziet (net als wij uiteraard) al jaren dat misstanden rondom voetbalsupporters breed uitgelicht worden door de landelijke media, terwijl er doorgaans weinig ruimte is voor positieve zaken (die er veel meer zijn!). Het resultaat hiervan is dat voetbalsupporters een veel te negatief imago hebben en hierdoor ook meer dan nodig te lijden hebben als het aankomt op zaken als veiligheidsmaatregelen. Door een zeer brede coalitie op te zetten kan er niet alleen een vuist worden gemaakt tegenover onnodig repressief gedoe, maar kun je als ‘de supporter’ ook laten zien dat we door cluboverstijgend denken veel stappen kunnen zetten binnen het Nederlandse voetballandschap.

Staat de vereniging waar jij lid van bent nog niet in dit lijstje? Spoor ze aan, zoveel kansen om echt iets te bereiken zijn er niet!

Je kunt Supportersollectief Nederland uiteraard ook volgen via Twitter en Facebook.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %