Against Modern Football

Supporters zonder reden vastgehouden door politie

Supporters van Willem II mochten vanavond voor de uitwedstrijd tegen Ajax op eigen gelegenheid afreizen naar Amsterdam. Bovendien mochten ze in de binnenstad een biertje drinken. Deze vrijheid voor voetbalsupporters zien we niet vaak en dus werd er ook in Tilburg positief gereageerd. 800 Tilburgers (uitverkocht uitvak, aangezien Ajax dit aantal beschikbaar stelde) kochten een kaartje voor deze wedstrijd. 

Ruim 250 supporters maakten vanmiddag per trein de reis naar Amsterdam. Met een pilsje in de hand en in de trein de stem opwarmen voor vanavond zou het een mooi awayday worden. ZOU. In Amsterdam werden de supporters allerminst gastvrij ontvangen. Tientallen agenten en ME’ers stonden de supporters op het perron met wapenstokken en flessen traangas op te wachten. Volgens de politie zou er namelijk een confrontatie ontstaan tussen de supporters uit Tilburg en aanhangers van Ajax. Wat volgde was supporters die werden ingesloten, politie het die het station afzette en het perron voor even in een decor van een oorlogsfilm veranderde.

Iedereen werd één voor één gefouileerd en op de foto gezet. Na twee uur op het perron te hebben gewacht, moest de groep op een noodbevel van burgemeester Femke Halsema onder politiebegeleiding naar het stadion gebracht worden. 4 (!) uur voor de wedstrijd werden de supporters in het stadion gedropt.

[Foto via De Kruikenzeiker]

Vandaag, zaterdag 3 november, is de dag dat de vrijheid van voetbalsupporters definitief vermoord is en je beter terrorist dan voetbalsupporter kunt zijn. Gemeente en politie Amsterdam, een dikke middelvinger voor jullie. Vanavond zal het in de praatprogramma’s wel weer gaan over de onrustzaaiers van Willem II, maar wij kennen de echte waarheid.

[Tekst via Tilbo.com]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %