Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de actualiteit

Supporters van Fiorentina brengen ontroerend eerbetoon aan Davide Astori

Vandaag was de begrafenis van de zaterdagnacht overleden Italiaanse verdediger Davide Astori. Astori was aanvoerder van Fiorentina. De supporters van Fiorentina waren daarom massaal aanwezig bij de begrafenis van hun ‘Capitano’ Astori.

Les Ultras de la Fiorentina rend un dernier hommage à Davide Astori 08/03/2018

Les Ultras de la Fiorentina rend un dernier hommage à Davide Astori 08/03/2018

Geplaatst door Ultra Style op Donderdag 8 maart 2018

Indrukwekkende carrière

Astori kwam uit de jeugd van AC Milan. Hij wist bij de rood-zwarten echter nooit door te breken tot het eerste team. Na enkele huurperiodes bij kleinere clubs kwam de Italiaan terecht bij Cagliari. Hier wist hij uit te groeien tot clubheld en aanvoerder te worden. Ook wist hij door te breken als international bij het Italiaanse elftal. Na jaren bij Cagliari maakte de centrale verdediger via AS Roma de overstap naar Fiorentina. Ook hier werd Astori een publiekslieveling en kreeg hij al snel de aanvoerdersband toegeschoven.

https://www.facebook.com/fussballmafia.de/videos/1815421185195280/?permPage=1

Overlijden en afscheid

Afgelopen zaterdagnacht overleed Davide Astori echter tijdens zijn slaap in het teamhotel. Alle wedstrijden in de Serie A werden daarom ook afgelast. Tevens zal ‘zijn’ rugnummer 13 zowel bij Cagliari als bij Fiorentina nooit meer worden gebruikt. Vanochtend namen de fans en de voetbalwereld afscheid van Astori. Voor de Basilica di Santa Croce waren duizenden supporters verzameld op het plein. Uit de voetbalwereld waren onder andere de selecties van Juventus, Inter en Roma aanwezig. Ook Javier Zanetti, Marco van Basten en Francesco Totti waren aanwezig. De supporters maakte een geweldig eerbeton aan hun ‘Capitano’ met vuurwerk, sjaals en gezang. Al met al was het zonder twijfel een ontroerend afscheid. Kijk daarom naar deze foto’s en video’s van een afscheid wat Davide Astori zeker waard is.

[Foto’s via Pro Shots / Insidefoto]

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Emotioneel eerbetoon aan overleden ADO-supporter

  In de actualiteitIn de videotheek

  Rivalen in São Paulo eren Chapecoense

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 37)

  In de videotheek

  Leuker dan het spelletje zelf