Actueel

Supporters Royal Antwerp FC niet welkom in gasten vrij Enschede

In Enschede en omstreken is het al langer bekend; Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede heeft weinig inlevingsvermogen in voetbalsupporters.  Na al langer op slechte voet te leven met veel FC Twente supporters, maakt de burgemeester zich nu allerminst populair in Antwerpen en Alkmaar. Supporters van Royal Antwerp FC zijn niet welkom bij de UEFA Cup wedstrijd van hun club in Enschede. 

Komende donderdag speelt AZ in Enschede tegen Royal Antwerp FC in de play-offs van de UEFA Cup. FC Twente bood AZ onderdak nu de club tijdelijk niet in het eigen stadion kan spelen. Deze regeling kwam vorige week tot stand in een overleg tussen FC Twente, AZ, KNVB, justitie en gemeente Enschede. In eerste instantie een heel gastvrij gebaar. Zeker gezien het feit gemeente Den Haag geen toestemming gaf om het duel in het stadion van ADO Den Haag te laten spelen. Volgens de gemeente was het risico aanwezig dat het dan tot een confrontatie tussen supportersgroepen zou komen. De harde kern van ADO Den Haag is goed bevriend met die van FC Brugge, Brugge en Royal Antwerp FC elkaar zien als rivalen.

Dit bleek voor het gastvrije Enschede allemaal geen probleem te zijn totdat het zenuwstelsel van Onno van Veldhuizen weer last kreeg van vervelende stuipen. Vlak voordat de kaartverkoop begon trok hij zijn besluit in waardoor er geen kaarten voor de bezoekers beschikbaar zijn. Dat in eerdere wedstrijden de supporters van Royal Antwerp FC zorgden voor een heerlijke sfeer is niet belangrijk. Ook dat er geen noemenswaardige voorvallen zijn geweest lijkt niet te tellen en wordt moeiteloos van tafel geveegd door iemand die regeert met een overdosis angst in zijn broek. Ongeacht de uitslag van komende donderdag kunnen we nu al stellen dat het voetbal verloren heeft.

Ron Lubbers
Na een wedstrijd tussen de fanatieke aanhang van F.C. Twente raakte Ron besmet met het supportersvirus. Hij houdt van de romantiek van het spel en verafschuwt de invloed van bobo's op de echte voetbalsfeer. Schrijft daarom ook vaak over sfeergerelateerde zaken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %