Vorige week meldden we al dat het weer raak was met de beloften. Supporters vinden dat spelers niet meer dan tien wedstrijden bij het eerste gespeeld mogen hebben!

Met de vreemde competitiestart zijn veel spelers die normaal met de beloften mee doen, nu opeens mee met het eerste elftal. Zodoende treden bijvoorbeeld Jong PSV en Jong Ajax met een veredeld onder 17 team aan. Het gevolg: grote uitslagen. Excelsior wint met 6-1 van Jong PSV en Roda JC wint met 0-4 van Jong Ajax. Over twee weken staat waarschijnlijk het ”echte” belofte elftal weer opgesteld, waardoor de uitslagen compleet anders zijn. Pure competitievervalsing.

Een leeg PSV Stadion, foto van fortunasc.nl

Een leeg PSV Stadion, foto van fortunasc.nl

”Kies een selectie en speel daarmee het hele seizoen. Zo heeft elke een even sterke tegenstander”, zo luidt de reactie van een Engelse volger. Een andere supporter zegt: ”Twee wedstrijden bij het eerste is eigenlijk al meer dan genoeg!”.

Een Roda JC supporter zegt: ”Als je Jong Ajax vandaag (tegen Roda JC, red.) zag, dan moeten ze deze regel ook doortrekken naar het niet mogen gebruiken van spelers uit de B1. Ongelooflijk, wat een droevig niveau.”

Vanuit In De Hekken zijn we fel tegen de beloftenteams. Matige uitvakken, slechte aanvangstijden (bij uitwedstrijden), wisselende selecties en het gebrek aan sfeer zijn de voornaamste punten. Daarom kunnen we ons wel vinden in de volgende reacties. ”Volledig oprotten is nog een betere optie” en ”Gewoon weg met die Jong Teams uit de KKD. En rap un bietje”.

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.