Actueel

Supporters Fortuna komen in opstand

B7JG-r8CEAAXhYn

Supporters van Fortuna Sittard komen in opstand tegen de voorwaarden die plakken aan het bezoeken van de wedstrijd Roda JC – Fortuna Sittard. Zij dienen voor het bijwonen van de Zuid-Limburgse derby een kopie van hun identiteitsbewijs in te leveren.

Navraag bij Fortuna Sittard leert dat de lokale driehoek (politie Limburg, Openbaar Ministerie en de gemeente Kerkrade) deze maatregel heeft opgelegd. ,,Anders zouden uitsupporters niet welkom zijn”, aldus een woordvoerder.

Aanhangers van Fortuna uiten hier forse kritiek op omdat zij vermoeden dat dit in strijd is met de wet Bescherming Persoonsgegevens. Zeker twintig fans hebben hierover klachten verstuurd naar de gemeente Kerkrade, politie Limburg en het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Volgens advocaat Christian Visser is de maatregel in strijd met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. ,,Fortuna Sittard gaat hier in de fout. De club int immers de kopieën. Dat is natuurlijk niet netjes, maar als de club hiertoe is aangespoord door de lokale driehoek, vind ik dat bijzonder kwalijk”, aldus Visser.

De lokale driehoek geeft als reden voor de maatregel ongeregeldheden rondom de wedstrijd Fortuna Sittard – Roda JC in september vorig jaar. Destijds werden 29 supporters aangehouden, van wie er recentelijk vier zijn veroordeeld.

Burgemeester Som van de gemeente Kerkrade is zich van geen kwaad bewust en laat regionale omroep 1Limburg weten ‘het een hele normale regel te vinden’. ,,Als mensen komen zijn ze meer dan welkom. Vinden ze het niet gepast, dan moeten ze maar naar de bioscoop gaan of thuisblijven.”

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %