In de actualiteit

Supporters als gids: ‘Hier moet-ie in!’

Zestien doelpunten scoorde het eens zo roemruchte 1. FC Magdeburg dit seizoen in de Regionalliga Nord (vierde divisie van Duitsland). En in de afgelopen vijf wedstrijden wist het zelfs helemaal niet het net te vinden. Niet bepaald statistieken waar je jaloers op hoeft te zijn. De ploeg staat laatste in de competitie en dreigt kansloos naar de Oberliga te degraderen. ‘Maar aan de fans zal het niet liggen’, moeten de supporters hebben gedacht.

Afgelopen weekeinde stond het thuisduel tegen -who the fuck is- BAK’07 op het programma. De Magdeburg-fanatiekelingen zijn de beroerdste niet en wilden hun ploeg graag wijzen waar ze het stukje leer in moesten knallen. Ondanks alle -toch zeer duidelijke- aanwijzingen wist de thuisploeg zich niet te verzekeren van de drie punten. Maar het scoorde wél: 1-2. Met dank aan de fans.

‘Wij laten jullie zien waar het doel staat!’

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Joris van Duin
Over de schrijver

Werd als klein jongetje in De Baandert verliefd op Fortuna Sittard. Tegenwoordig freelance journalist en fanatiek groundhopper.
  Ook leuk om te lezen...
  DuitslandGroundhoppingIn de actualiteit

  Union Berlin, Unsere Liebe!

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Altona 93: voetbal een hinderlijke onderbreking

  Groundhopping

  Groundhopping: FK 03 Pirmasens -1. FC Kaiserslautern

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  50+1 ist UNANTASTBAR