Against Modern Football

Support your local team!

Support your local is geen principe waar de gemiddelde Chelsea-fan zich iets van aantrekt, zo blijkt bij een bezoek aan Stamford Bridge. In het stadion is 80% van de spandoeken opgehangen om te vertellen waar de eigenaar vandaan komt. Zet je schrap voor het volgende verbijsterende rijtje.

In Engeland komt men uit Bristol, Bath, York, Channel Islands, South Dorset, Swindon, Hastings, Cornwall en Lincolnshire. Allemaal plaatsen met één of meerdere voetbalclubs die veel dichterbij zijn, en soms zelfs in de eigen stad op behoorlijk niveau spelen. Voor het rijtje (Noord-)Ierse plaatsen (Belfast, Dublin, Cork, Kerry, Dundalk, Dromore) is natuurlijk helemaal geen excuus te bedenken. Als de Ieren de Engelse competitie blijven steunen, wordt het in eigen land natuurlijk nooit wat met de voetbalcompetitie. Andere buitenlanders die hun heil in Londen zoeken komen uit Germany (waarom?!), Norway, Sweden, Malta, Belgium, het Tsjechische Olomouc, UAE (?!), Cyprus (!) en Bermuda (?!). Ook in de Verenigde Staten is Chelsea niet onopgemerkt gebleven, en de Amerikanisering van het Engelse voetbal is onder meer te wijten aan mensen uit North Texas, Texas, Washington DC, Boston, San Diego, Chicago en New York.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Emotioneel eerbetoon aan overleden ADO-supporter

  In de actualiteit

  De ongelofelijke week van de Wolves

  In de actualiteit

  Premier League: 10 redenen waarom het geen feest wordt

  In de actualiteitOost-Europa

  Finale Europa League - Elitaire Droefenis