In de actualiteit

OPROEP: Stuur je sjaal op!

Over precies vier weken is het alweer 25 jaar geleden dat zich in het Hillsborough stadion in Sheffield een groot drama afspeelde. Tijdens de halve finale van de FA Cup tussen Liverpool en Nottingham Forest vonden precies 96 mensen hun dood. 96 supporters, waaronder kinderen van tien jaar oud, werden verdrukt en zouden nooit meer bij hun geliefden terugkeren. 15 april 1989 werd daarmee een van de zwartste dagen van de geschiedenis van het Engelse voetbal, en van Liverpool in het bijzonder.

Het Hillsborough Memorial bij Anfield Road is iedere twee weken dan ook de meest bezochte plek van Liverpool. Duizenden Liverpudlians, maar ook fans van andere voetbalclubs, brengen iedere keer weer een ode aan al die Liverpool-supporters die in Sheffield hun laatste adem uitbliezen. Enerverend is het, iedere keer weer, hoe massaal het herdenkingsbeeld wordt bezocht en aangekleed met bloemen, kaarsjes, vlaggen en sjaals.

Liverpool Hillsborough

Omdat de ramp in Sheffield volgende maand precies 25 jaar geleden plaatsvond, heeft Liverpool nu iets veel groters in gedachten om de overledenen te eren. De club roept mensen van over de hele wereld op om sjaals op te sturen richting Anfield Road, waarmee op 15 april op het veld het cijfer ’96’ zal worden neergelegd om de achtergebleven familieleden nog maar eens te laten zien dat zij nooit alleen zullen zijn.

Vanuit In de Hekken kunnen we dit natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan en daarom willen we heel voetbalminnend Nederland en België via deze weg oproepen mee te doen aan deze actie. Stuur ruim voor 8 april je sjaal naar onderstaand adres en weet zeker dat-ie onderdeel wordt van de actie.

Hillsborough Scarves
20 Chapel Street, Liverpool
L3 9AG

Opdat wij nooit vergeten!

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Pitchhitter
Over de schrijver

Pitchhitter (Mark) is niet bepaald fan van het moderne voetbal. Om de vele regels rondom het voetbal in Nederland hopt hij dan ook regelmatig naar het buitenland. Via @Pitchhitterfc is hij op Twitter te volgen.
  Ook leuk om te lezen...
  In de videotheekShall we sing a song for you

  Virgil van Dijk song: Liverpool op stelten

  ColumnsIn de actualiteit

  Column: Stapelverliefd op dit Liverpool

  Against Modern Football

  Zucht

  GroundhoppingIn de fotoreportages

  Sfeer snuiven bij Everton