Derby DaysIn de actualiteit

Streekderby: FC Dender – Eendracht Aalst

Afgelopen zondag werd de derby van de Denderstreek tussen FC Dender en Eendracht Aalst in de Eerste Klasse amateurs gespeeld. Traditiegetrouw maakten de Aalstenaars, maar liefst 1.400, per trein de reis naar Denderleeuw om vervolgens gezamenlijk naar het stadion te lopen.

Vanwege veiligheidsredenen namen de supporters van Eendracht Aalst plaats op de tribune waar normaal gesproken de harde kern van Dender staat. Waar Eendracht Aalst de betere ploeg op de tribunes was, was dat op het veld andersom. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en is de strijd wie zich het beste van de Denderstreek mag noemen onbeslist. Sporza maakte een reportage van de derby van de Denderstreek. Bekijk hieronder de beelden van deze streekderby.

Beelden

Foto’s met dank aan Jens van der Kelen

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de videotheek

  Eendracht Aalst: liefde kent geen divisie

  België & NederlandGroundhopping

  Eendracht Aalst degradeert naar vierde niveau

  In de actualiteit

  Eendracht Aalst 1 – 0 Voetbalbond

  In de videotheek

  De kleine baas van PSV