In de actualiteit

“Stilte graag, wij lunchen”

Het is gisteren vroeg in de ochtend. In het plaatsje Walsall, Engeland, wordt de finale van het schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Zo’n 1000 opa’s en oma’s, ouders en scholieren bekijken hun helden in het stadion van derdedivisieclub Walsall FC. Sommigen hebben 200 kilometer gereden: Lancashire ligt niet om de hoek.

Als de wedstrijd begint, slaat het jeugdig enthousiasme over op de tribunes. De jongens uit groep 7 en 8 worden fanatiek aangemoedigd door hun familie. Iedereen geniet. Moeders gillen, vaders zingen en zusjes blazen op toeters.

De winnende goal, met op de achtergrond het publiek. Foto: http://www.esfa.co.uk

Het vrolijke schouwspel wordt in de 15e minuut ruw verstoord door de stadionspeaker. “Willen jullie stoppen met zoveel lawaai te maken!” Mensen kijken verbaasd om zich heen. Wat blijkt? In de businessroom van het stadion was een luxe lunch aan de gang. De heren hoogwaardigheidsbekleders begonnen te klagen. Waarom moeten die mensen zo schreeuwen? Beveel ze maar om stil te zijn, en snel graag. Zo geschiedde. Geschokt hielden de brave papa’s en mama’s hun mond. De rest van de wedstrijd verliep in betrekkelijke stilte.

Natuurlijk, we hebben al gekkere dingen meegemaakt. Toch laat dit verhaal ‘mooi’ zien hoe het zit in het moderne voetbal. Het geld maakt de dienst uit, wij gehoorzamen. In stilte.

(Foto via esfa.co.uk)

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Jannes van Roermund
Over de schrijver

Jannes van Roermund is fan van NAC. Hij werd journalist vanwege voetbal en leerde dat er meer was. Gelukkig bleef de passie. Voor In de Hekken schrijft hij over politiegeweld, de KNVB en de farce Qatar. "Ronaldo en Messi zullen schitteren op een massagraf."
    Ook leuk om te lezen...
    In de actualiteit

    Walsall FC loopt voor op Engelse topclubs

    In de videotheek

    One Step Beyond