Actueel

“Stilte graag, wij lunchen”

Het is gisteren vroeg in de ochtend. In het plaatsje Walsall, Engeland, wordt de finale van het schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Zo’n 1000 opa’s en oma’s, ouders en scholieren bekijken hun helden in het stadion van derdedivisieclub Walsall FC. Sommigen hebben 200 kilometer gereden: Lancashire ligt niet om de hoek.

Als de wedstrijd begint, slaat het jeugdig enthousiasme over op de tribunes. De jongens uit groep 7 en 8 worden fanatiek aangemoedigd door hun familie. Iedereen geniet. Moeders gillen, vaders zingen en zusjes blazen op toeters.

De winnende goal, met op de achtergrond het publiek. Foto: http://www.esfa.co.uk

Het vrolijke schouwspel wordt in de 15e minuut ruw verstoord door de stadionspeaker. “Willen jullie stoppen met zoveel lawaai te maken!” Mensen kijken verbaasd om zich heen. Wat blijkt? In de businessroom van het stadion was een luxe lunch aan de gang. De heren hoogwaardigheidsbekleders begonnen te klagen. Waarom moeten die mensen zo schreeuwen? Beveel ze maar om stil te zijn, en snel graag. Zo geschiedde. Geschokt hielden de brave papa’s en mama’s hun mond. De rest van de wedstrijd verliep in betrekkelijke stilte.

Natuurlijk, we hebben al gekkere dingen meegemaakt. Toch laat dit verhaal ‘mooi’ zien hoe het zit in het moderne voetbal. Het geld maakt de dienst uit, wij gehoorzamen. In stilte.

(Foto via esfa.co.uk)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %