Wij willen jullie bij deze attenderen op de samenwerking tussen In de Hekken en de Stichting Dutch Support Tuvalu. Deze stichting zet zich in voor de ontwikkeling op het meest afgelegen land ter wereld gelegen in de Stille Oceaan: Tuvalu. De archipel telt slechts 10.000 bewoners en behoort tot de armste landen ter wereld. Het land kent een werkloosheidspercentage van liefst 80% (!) en kansen op verbetering herbergt het eiland niet. Daarbij dreigt het eiland binnen 50 jaar geheel te verdwijnen door de stijging van de zeespiegel en door het chronische gebrek aan geld en andere middelen kan deze ramp voorlopig niet worden voorkomen.

De Stichting Dutch Support Tuvalu gebruikt het nationale voetbalteam van het land als instrument om de nijpende situatie op de eilandengroep te verbeteren. Tenslotte is het voetbalteam het enige waarbij de kansen van het eiland gelijk zijn aan die van andere landen. De clichés als ‘de bal is rond’, ‘elke wedstrijd begint bij 0-0’ en ‘elke wedstrijd begint met 11 tegen 11 spelers’ zijn in feite de handvatten voor dit bijzondere project. Door de populairste sport van het eiland, voetbal, te ontwikkelen en zodoende het land lid te krijgen van de wereld voetbalbond FIFA, kan het land meedoen aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK. De subsidies, die het land zal ontvangen voor het lidmaatschap, kunnen worden gebruikt om de economie op het eiland te verbeteren en het land te redden van, in dit geval letterlijk, de ondergang.

tuvalu football

In de webwinkel van In de Hekken kan je vanaf vandaag het unieke en originele voetbalshirt van het nationale team van Tuvalu bestellen. Hiermee ben je niet allen in het bezit van een bijzonder voetbalshirt, maar tevens wordt je gehele aankoopbedrag besteedt aan het project. Doordat de Stichting Dutch Support Tuvalu uitsluitend werkt met vrijwilligers is het in staat al het binnenkomende geld te gebruiken voor de ontwikkeling van het Tuvaluaanse voetbal en daarmee de redding voor het land.

Koop dus nu het unieke voetbalshirt van het Oceanische Tuvalu en help mee het eiland te redden voor de financiële en zelfs letterlijke ondergang in de Stille Oceaan. Meer informatie over dit bijzondere project lees je hier of op de website www.vriendenvantuvalu.nl.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.