In de fotoreportages

Steaua en NEC?

In de Hekken Shop

We hebben het over de Dinamo Boekarest tegen Steaua Boekarest en we zien in het uitvak in vlag hangen van… NEC!

Wij zagen de link niet, maar gelukkig hebben we al genoeg volgers die ons het een en ander willen uitleggen:

In 2008 speelde NEC Europees in Boekarest tegen dinamo. een 1-0 voorspron moest worden verdedigd. Bij de wedstrijd in Boekarest is het behoorlijk onrustig geweest en zijn er NEC supporters aangevallen. De harde kern van NEC was er ook aanwezig en tijdens de wedstrijd leidde dit tot wat ongeregeldheden waarbij er door een hek is gebroken en nog iemand knock out is geslagen.

Tijdens de dagen in Boekarest hebben een aantal jongens van de harde kern contact gekregen met de harde kern van steaua. Na de wedstrijd is er een krote maar heftige confrontatie geweest in een metrostation. Aan de ene kant dinamo en aan de andere kant NEC en Steaua. Blijkbaar is de jongens dit goed bevallen en hebben ze sindsdien goed contact. Gasten van NEC zijn bijvoorbeeld ook bij Steaua-Twente geweest vorig jaar. En gasten van Steaua al een aantal keer in Nijmegen.

 Tijdens de derby van Boekarest waren er weer een aantal jongens van NEC. Daarom die vlag.

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Legio Noviomagum en HKN vieren 120 jaar NEC Nijmegen

In de actualiteitIn gesprek met

In gesprek met: Ryan Koolwijk

In de actualiteit

NEC zet grote stap naar supportersvriendelijk uitvak

In de actualiteit

NEC toont prachtige video: Barreto keert terug op het oude nest