Voetbalsupporters

Start de normalisatie: megafoon verboden

Het valt deze dagen niet mee om als supporter door het leven te gaan. Kansloze combiregelingen, stupide speeltijden en verboden op sfeerartikelen: in 15 (!) jaar normalisatie zijn we nog geen bal opgeschoten. De veralgemening van een samenleving is voor Jan Modaal het excuus om verzuurde, uitgeholde en herhaalde reacties te laten zegevieren. We lichten gebeurtenissen toe die de wenkbrauwen doen fronsen. Wat ons betreft het startsein van: “Start de normalisatie!”

De fanatieke supportersgroepen van Willem II reizen a.s woensdag niet af naar het bekerduel tegen sc Heerenveen.
De ‘Capo’ van Willem II kreeg namelijk onlangs te horen niet welkom te zijn in Heerenveen. Reden? Het meenemen van een megafoon tijdens het uitduel in de competitie dat Willem II won. Ook wanneer er geen megafoon wordt meegenomen naar het bekerduel, is de desbetreffende Capo niet welkom.

In Heerenveen zijn megafoons verboden. Wij betreuren het dat @scheerenveenofficial het meenemen van een megafoon naar een uitduel als argument gebruikt, om een fanatiek supporter die zich verder goed heeft gedragen in het uitvak van @scheerenveenofficial bij voorbaat te weren, is voor ons een reden om de wedstrijd komende woensdag niet te bezoeken.

Samen uit is samen thuis!

Wij hebben SC Heerenveen om een reactie gevraagd. Zij hebben vooralsnog niet gereageerd. Een bizarre situatie. Hoe kan je immers over normalisatie praten, als je sfeerartikelen verbied?

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %