Nu Corona eindelijk op zijn retour is, stromen ook de uitvakken weer vol. Tijd om weer met je maten met een halve liter beer in je handen te staan. Tijd om weer je cluppie te volgen door het gehele land. Tijd om weer het normalisatietraject op te pakken. Daarbij moeten we ook goed naar onszelf blijven kijken!

Afgelopen zaterdag gebeurde er rondom FC Twente – FC Utrecht een aantal ‘incidenten’. Volgens FC Twente werden er vanuit het uitvak werden allerlei voorwerpen en bekers bier naar beneden gegooid. Het uitvak zit in het Grolsch Stadion op de tweede ring. Logischerwijs hebben supporters onder dat uitvak daar last van.

Wij staan vooraan om het op te nemen voor supporters, maar durven ook kritisch op onszelf te zijn. De lijn die bijvoorbeeld NEC heeft ingezet is fantastisch. Daar is de plexiglaswand weggehaald, zodat supporters vrij zicht op het veld hebben.

Het is simpelweg absurd om ‘zomaar’ voorwerpen naar aangrenzende (familie)vakken te gooien. Spreek elkaar aan wanneer dit gebeurt. Een uitvak zoals in De Goffert is prachtig. Daarintegen mag je in Eindhoven, terwijl er daar dubbele (!) netten hangen, niet eens meer met een plastic glas het uitvak meer in.

Toch zijn we ook kritisch op clubs waar het uitvak op de tweede ring is. Bij een belangrijk doelpunt volgt er regelmatig een bierdouche. Voor de fanatieke supporter niet zo erg. Echter zitten er vaak familievakken onder en naast een uitvak en die zitten daar wat minder op te wachten. In deze gevallen worden er dan weer onnodige stadionverboden uitgedeeld.

Laten we allemaal er voor zorgen dat er meer voorbeelden zoals die in Nijmegen komen!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.