Start de Normalisatie

Start de normalisatie: beestachtige uitvakken

In de Hekken Shop

Het valt deze dagen niet mee om als supporter door het leven te gaan. Kansloze combiregelingen, stupide speeltijden en verboden op sfeerartikelen: in 15 (!) jaar normalisatie zijn we nog geen bal opgeschoten. De veralgemening van een samenleving is voor Jan Modaal het excuus om verzuurde, uitgeholde en herhaalde reacties te laten zegevieren. We lichten gebeurtenissen toe die de wenkbrauwen doen fronsen. Wat ons betreft het startsein van: “Start de normalisatie!”

Alsof je een stel beesten ”te gast” hebt.

Hoe is dit mogelijk? Waarom halen we het hek niet gewoon weg? Waarom behandelen we uitsupporters niet gewoon als normale mensen? Oplossing is simpel, maar heeft daadkracht nodig. Verplaats het uitvak richting het veld. Behandel supporters als gasten. Zoals het Engelse principe. En corrigeer waar nodig, pak de mensen aan die niet met deze vrijheid om kunnen gaan.

retro voetbalshirts
In de Hekken Shop
In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.