Against Modern Football

Stadionverbod afgelopen? Vakverbod!

FC Emmen is niet de eerste club waar je ‘het moderne voetbal’ mee associeert. Zolang je fansites hebt die ‘Onder het Hunebed‘ heten is er weinig aan de hand, zou je zeggen. Toch baarde FC Emmen dit weekend opzien door op eigen initiatief een nieuwe straf te verzinnen voor supporters van wie het stadionverbod is afgelopen: het vakverbod. De betreffende supporter mag na zijn stadionverbod niet meer plaatsnemen in het vak met de fanatieke supporters.

Merkwaardiger maatregelen zijn zelden vertoond. Zelfs voor een klein incident als het afsteken van een fakkel kun je dus al nooit meer bij je maten staan. Alsof supporters met een stadionverbod nog niet genoeg gestraft zijn, gooit Emmen er nota bene voor haar eigen supporters nog even een forse straf bovenop. Een doldwaze maatregel bij een club die iedere supporter zou moeten koesteren.

FC Emmen probeert met de maatregel vooral om fanatieke supporters met een voorliefde voor provocaties weg te krijgen in de vakken naast het uitvak. Dit leidde het afgelopen seizoen tot enkele incidenten met vuurwerk en ‘spreekkoren’, waardoor in totaal twaalf stadionverboden zijn opgelegd. Deze mensen wil de club nu dwingen een andere plaats te kiezen. Bijvoorbeeld in de eveneens fanatieke vakken achter het doel, die verder verwijderd zijn van het uitvak. Verder denkt de club aan betere en ondoorzichtige afscheidingen bij het uitvak, waardoor het vak ‘minder aantrekkelijk zou worden voor mensen die willen schelden op het uitpubliek.’

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %