FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Stadionstoelendans in Sterrebeek

Eerder hadden we KOVC Sterrebeek al bezocht in hun “Het Kuipke”. Toen werd het vooral gebruikt voor jeugdvoetbal, na decennia van wedstrijden voor hun eerste elftal. Maar intussen zijn er wat zaken veranderd.

Tijdelijk een andere thuis

Toen KOVC Sterrebeek naar de nationale divisies promoveerde werd Het Kuipke afgekeurd voor wedstrijden en moest het team haar thuiswedstrijden elders afwerken. Die nieuwe thuis werd Het Zeen. Ook al was Het Kuipke nooit officieel een lost ground, het had er op een bepaald moment wel alle schijn van. Maar het team heeft heel wat kosten en moeite gespendeerd om Het Kuipke weer op te schonen. Dit was tenslotte hun echte thuisbasis.

In 2018 degradeerden ze weer naar de provinciale reeksen en kregen ze weer de kans om in hun Het Kuipke te spelen. Intussen is de verhuis afgerond, maar Het Zeen is niet helemaal in de steek gelaten. Het wordt nog steeds gebruikt voor de jeugdelftallen en af en toe speelt het eerste team er ook nog wedstrijden. Volgens de info van de KBVB is het zelfs officieel nog steeds hun A stadion.

Toch de moeite

Ook al heeft Het Kuipke een pak meer traditionele voetbalcharme, toch is Het Zeen ook de moeite waard. Het heeft een vrij grote hoofdtribune die tijdelijk lijk te zijn, en die is omgeven door prachtige terracing. Aangezien het vlak naast de gekende tennis vereniging ligt, lijkt het er ook op dat dit wel nog even zal blijven bestaan.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %