In de actualiteit

Stadion de Vliert in coronatijd

In de Hekken Shop

Bijna overal in Nederland ligt het voetbal voor de supporters compleet stil. Als we een rondje maken rondom enkele Nederlandse stadions om wat videobeelden te schieten staan we dus door heel Nederland vrijwel overal voor een dichte deur. Totdat we in Den Bosch aankomen. De poorten die ons toegang verschaffen tot Stadion de Vliert staan wagenwijd open. En niet alleen dat, eenmaal binnen blijkt er ook nog eens leven in de brouwerij te zijn. Het zijn mannen van de M-Side. Zij zijn bezig met het opknappen en verven van hun lange zijde.

Het werk is voor een deel al af. Aan de linkerkant zijn Cor Adriaanse, Jan van Grinsven, Wim van der Horst, Arnold Scholten en John van Nielen te zien. Gezamenlijk goed voor 1376 wedstrijden in het eerste elftal van FCDB. Een stuk geschiedenis vereeuwigd op de muren van het stadion. Ertussen staan “Ouwe Garde” en “M-Side”. Dit is slechts de helft van de lange zijde, er wordt hard gewerkt aan meer. Alles wat nog niet af is, staat natuurlijk niet op de foto’s. Om dat te zien moet Stichting M-Side maar in de gaten worden gehouden. Tevens hebben we maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om het voormalig uitvak te bekijken en naar een graffititunneltje tegenover het stadion te inspecteren. Het is niet veel, maar elk stukje voetbal wat er nu gezien kan worden is het waard. Daarom is het ook mooi om te zien dat supportersgroepen juist van deze tijd gebruik maken, om dingen te doen waar anders geen tijd of ruimte voor zou zijn geweest!

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Lars Smit
Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteitIn gesprek met

In gesprek met: Tom van Weert

België & Nederland

Den Bosch - Oss: Stadionfik, partybus en pyro

Het seizoen vanIn de actualiteit

Het seizoen van: FC Den Bosch

In de Toto divisie

Ode aan de vrijdagavond: FC Twente gaat hem nog missen