In de actualiteitIn de fotoreportagesIn de Toto divisie

Spandoek FC Dordrecht: geen hekkenhangen, maar een tifo

FC Dordrecht_Spandoek

Spandoek FC Dordrecht. Voor FC Dordrecht begon het seizoen op het veld zoals verwacht. NAC nam de driepunter mee uit de Krommedijk. Het waren afgelopen vrijdag vooral de bezoekers uit Breda die in de hekken mochten hangen. Het mocht de pret niet drukken. De ‘schapekoppen’ hadden dit keer meer oog voor de sfeeractie. Met een kleine groep vrijwilligers werd een dertig meter lang doek gemaakt waarop de bijnaam van de inwoners van Dordrecht te lezen was. Dit keer niet in de hekken, maar een spandoek!

Spandoek FC Dordrecht

FC Dordrecht_Schapekoppen

De oplettende taalnazi’s reageerde op Twitter op de ontbrekende ‘n’ in schapekoppen. Toch hebben de ontwerpers geen fout gemaakt. De supportersvereniging reageert om die reden gevat: “Dat is bewust hoor, die extra ‘n’ doen ze buiten het Eiland maar….” Vanuit het uitvak, waar de meeste mensen van buiten het eiland zaten, was de sfeeractie dan ook goed te lezen. Dit keer geen foto van supporters in de hekken (klik hier), maar een fotoreportage van het prachtige spandoek:

 

Over de schrijver

De Publiekswissel geniet van de voetbalsfeer op de Balkan, leeft mee op de tribune bij FC Dordrecht en schreeuwt Feyenoord naar voren in de Kuip. Derbybezoeken is zijn grootste hobby. Door de jaren heen heeft hij vele grote, maar ook minder bekende derbywedstrijden in Europa bezocht. Geniet van alle randzaken om het voetbal heen en drinkt graag een biertje. Zijn avonturen zijn te lezen op zijn eigen weblog.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Nederlandse stadions in de sneeuw: de Eerste Divisie

In gesprek met

Robert Maaskant over Wit-Russische hooligans en The Holy War van Krakau

In de actualiteitIn gesprek met

In gesprek met Matthew Steenvoorden

In de actualiteitIn gesprek met

In gesprek met: Erol Alkan