Against Modern Football

Sit down please!

De Premier League. Het was ooit zó mooi. Voorstoppers zonder tanden, een spits met een voorzichtig bierbuikje en goedkope tattoos, spelende in oude vervallen stadions. Allen aangemoedigd door ziekelijk witte supporters die in geen jaren zonlicht hadden gezien. Getooid in trainingspakken en vloekend en drinkend alsof hun leven er van af hing. Dit alles uiteraard staand. Want hoe kun je beter je club aanmoedigen dan staand?

Dat was toen. Maar nu? De grote clubs melken supporters ongegeneerd uit. Kaarten zijn niet meer betaalbaar voor de gewone Engelse arbeider. Diens plaatsen worden ingenomen door Aziatische toeristen. Met half om half sjaals en een selfiestick. En zittend uiteraard. Staan is tegenwoordig strikt verboden. Zelfs als je club, waarvoor je het hele jaar krom ligt om de kaarten te kunnen betalen, scoort dien je je in te houden. Juichen doe je maar in de pub of thuis, in het stadion hou je je in. Wie dat niet doet kan zomaar een brief zoals de onderstaande op de mat verwachten. Against modern football!

B5igAbkIgAIeiBk.jpg-large-480x559

(Bron: Sabotage Times)

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Wouter Schollema
Over de schrijver

Als kleine jongen geïnfecteerd met het Cambuur-virus. Een virus dat dat mensen lichtelijk cynisch maakt en doet beseffen dat het voetbalspelletje maar weinig voorstelt. Menig wedstrijd was het interessanter te kijken naar de tribunes dan het vertoonde spel. Als historicus werd zijn fascinatie voor oude stadions en andere vergane glorie versterkt. Beseft dat sommige veranderingen niet zijn tegen te gaan, maar zal altijd op zoek blijven gaan naar de ouderwetse voetbalbeleving.
  Ook leuk om te lezen...
  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Het dilemma van Wimbledon. Club van supporters of toch de investeerders?

  Against Modern FootballAjax Champions League

  Ajax komt eraan, Londen is in paniek!

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Alles wat mis is aan het WK in Qatar

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Stop de repressie: protestactie oktober