Against Modern Football

Sit down please!

De Premier League. Het was ooit zó mooi. Voorstoppers zonder tanden, een spits met een voorzichtig bierbuikje en goedkope tattoos, spelende in oude vervallen stadions. Allen aangemoedigd door ziekelijk witte supporters die in geen jaren zonlicht hadden gezien. Getooid in trainingspakken en vloekend en drinkend alsof hun leven er van af hing. Dit alles uiteraard staand. Want hoe kun je beter je club aanmoedigen dan staand?

Dat was toen. Maar nu? De grote clubs melken supporters ongegeneerd uit. Kaarten zijn niet meer betaalbaar voor de gewone Engelse arbeider. Diens plaatsen worden ingenomen door Aziatische toeristen. Met half om half sjaals en een selfiestick. En zittend uiteraard. Staan is tegenwoordig strikt verboden. Zelfs als je club, waarvoor je het hele jaar krom ligt om de kaarten te kunnen betalen, scoort dien je je in te houden. Juichen doe je maar in de pub of thuis, in het stadion hou je je in. Wie dat niet doet kan zomaar een brief zoals de onderstaande op de mat verwachten. Against modern football!

B5igAbkIgAIeiBk.jpg-large-480x559

(Bron: Sabotage Times)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %