Amateurvoetbal

Sfeervolle Maasland/Maassluis Derby kent geen winnaar

Dit weekend stond in Maasland de derby tussen rivalen MVV 27 en VDL Maasluis op de rol. De laatste editie van deze derby werd gespeeld in het seizoen 18/19 en supporters van beide clubs keken dan ook reikhalzend uit naar deze wedstrijd. Het zorgde voor een heerlijke sfeer op Sportpark De Commandeur.

Voordat de wedstrijd echt kon aanvangen, werd er traditiegetrouw nog even de kleedkamer opgezocht voor de laatste instructie. Alleen kon VDL de kleedkamer niet betreden omdat de sleutel kwijt was. Prachtig! Afijn, een halfuur later betraden beide ploegen het veld onder het genot van fakkels, rookbommen, vlaggen en wc-papier. Een heerlijk begin van deze burenruzie.

Storm Eunice was gaan liggen, maar vanaf het eerste fluitsignaal stormde het binnen de lijnen. Veel strijd over en weer met hier en daar overtredingen die op het randje waren, het zijn ingrediënten die bij een derby thuishoren. Beide ploegen wisten niet tot scoren te komen, waardoor de wedstrijd eindigde zoals het begon: 0-0.

Foto’s

Bron: Waterwegsport.nl, Mischa Keemink

Niels Verzijlberg
Content Creator bij RKC Waalwijk. MSc student Business Communication and Digital Media. BA in (Sport)Communication. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %