Actueel

Scorebordjournalistiek

Als we tegenwoordig in het stadion naar de tussenstand kijken zien we niet alleen de stand maar ook reclame, tweets en andere onzinnige informatie op het bord staan. Ik wil een ode brengen aan de man die na elk doelpunt zijn trappetje opliep om de score te veranderen. Vooral met hoge scores was dit een hele uitdaging.

1

2

Overigens hebben ze in de Euroborg een tijd alternatieve “scoreborden” gehad omdat de oorspronkelijke onleesbaar waren en is er iemand bij NAC die een arsenaal aan vlaggen met verschillende tussenstanden onder zijn stoeltje heeft liggen. (Helaas wel met reclame)

groningen

nac

Allemaal leuk en aardig maar het komt niet in de buurt van dit prachtige plaatje waar de tussenstand handmatig op het scorebord wordt veranderd.

4

Foto’s met dank aan: sportgeschiedenis.nl, stadionachterdekazerne.be, trotsvanhetnoorden.nl, lunaticnews.nl en Spaarnestad Photo.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %