In de actualiteit

Schitteren op een massagraf

‘Ik ben diep getroffen door de tragische dood van de bouwvakkers. Mijn gedachten zijn nu bij de families van de slachtoffers’. Was getekend, Sepp Blatter. Hij betuigt zijn medeleven aan de 2 of 3 slachtoffers van een ongeluk in Brazilië. Wat Mister Hipocrite niet boeit, is dat ook in Qatar vandaag een slachtoffer is gevallen. Net als gisteren. En morgen.

Schermafbeelding 2013-11-27 om 22.08.32

Die slachtoffers waren maar al te graag door een kraan verbrijzeld. Liever gisteren dan vandaag. Helaas zijn zij gestorven door een gebrek aan drinkwater, wat bij 48 graden Celsius fataal schijnt te zijn. Zeker na 12 werkuren.

Werknemers worden uitgebuit, mishandeld en bedrogen. Volgens schattingen zullen uiteindelijk vierduizend Nepalezen en andere migranten de dood vinden. Slavenhandel is een eufemisme. Ronaldo en Messi zullen schitteren op een massagraf.

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Jannes van Roermund
Over de schrijver

Jannes van Roermund is fan van NAC. Hij werd journalist vanwege voetbal en leerde dat er meer was. Gelukkig bleef de passie. Voor In de Hekken schrijft hij over politiegeweld, de KNVB en de farce Qatar. "Ronaldo en Messi zullen schitteren op een massagraf."
  Ook leuk om te lezen...
  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Alles wat mis is aan het WK in Qatar

  Columns

  WK Voetbal XL. We zijn er weer bij!

  In de videotheek

  Vangen Sepp!

  In de actualiteit

  HOERA! De Boef is weg!