Actueel

Schitteren op een massagraf

‘Ik ben diep getroffen door de tragische dood van de bouwvakkers. Mijn gedachten zijn nu bij de families van de slachtoffers’. Was getekend, Sepp Blatter. Hij betuigt zijn medeleven aan de 2 of 3 slachtoffers van een ongeluk in Brazilië. Wat Mister Hipocrite niet boeit, is dat ook in Qatar vandaag een slachtoffer is gevallen. Net als gisteren. En morgen.

Schermafbeelding 2013-11-27 om 22.08.32

Die slachtoffers waren maar al te graag door een kraan verbrijzeld. Liever gisteren dan vandaag. Helaas zijn zij gestorven door een gebrek aan drinkwater, wat bij 48 graden Celsius fataal schijnt te zijn. Zeker na 12 werkuren.

Werknemers worden uitgebuit, mishandeld en bedrogen. Volgens schattingen zullen uiteindelijk vierduizend Nepalezen en andere migranten de dood vinden. Slavenhandel is een eufemisme. Ronaldo en Messi zullen schitteren op een massagraf.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %