Voetbal in Brazilië

Santos FC: Braziliaanse volksclub

Santos Futebol Clube, oftewel Santos FC, is een zeer bekende club in de voetbalwereld. Hier breekt in 1956 de vijftien (! jarige ster in wording Pelé namelijk door. Buiten dat de club zeer succesvol is, is het ook een volksclub met zeer fanatieke ultras! 

Santos FC

De clubkleuren van Santos FC zijn zwart-wit. In dat tenue speelt de wereldster Pelé meer dan 1100 (!) keer en maakt daarin meer dan duizend doelpunten. Ongelofelijke aantallen in de moderne voetballerij. De Clube de Povo (club van de mensen) is in 1912 opgericht. Het is één van de vijf clubs die nog nooit gedegradeerd is uit de hoogste competitie van het voetbal dwaze land.

Ultras

De Torcida Jovem, de supportersvereniging van Santos. Met meer dan 70.000 leden is het één van grootste van Brazilië. In 1969 wordt de vereniging opgericht door supporters uit de hoofdstad São Paulo. Het doel was supporters een reis te kunnen bieden tussen de hoofdstad en Santos. Inmiddels heeft de groep zich getransformeerd tot fanatieke ultras. Fotograaf Santista is één van hen en legt deze bijzonder wereld vast in prachtige foto’s.

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %