In de actualiteitIn de fotoreportagesUltras/fanatieke supporters

Santos FC: Braziliaanse volksclub

Santos Futebol Clube, oftewel Santos FC, is een zeer bekende club in de voetbalwereld. Hier breekt in 1956 de vijftien (! jarige ster in wording Pelé namelijk door. Buiten dat de club zeer succesvol is, is het ook een volksclub met zeer fanatieke ultras! 

Santos FC

De clubkleuren van Santos FC zijn zwart-wit. In dat tenue speelt de wereldster Pelé meer dan 1100 (!) keer en maakt daarin meer dan duizend doelpunten. Ongelofelijke aantallen in de moderne voetballerij. De Clube de Povo (club van de mensen) is in 1912 opgericht. Het is één van de vijf clubs die nog nooit gedegradeerd is uit de hoogste competitie van het voetbal dwaze land.

Ultras

De Torcida Jovem, de supportersvereniging van Santos. Met meer dan 70.000 leden is het één van grootste van Brazilië. In 1969 wordt de vereniging opgericht door supporters uit de hoofdstad São Paulo. Het doel was supporters een reis te kunnen bieden tussen de hoofdstad en Santos. Inmiddels heeft de groep zich getransformeerd tot fanatieke ultras. Fotograaf Santista is één van hen en legt deze bijzonder wereld vast in prachtige foto’s.

 

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitIn de videotheek

  Rivalen in São Paulo eren Chapecoense

  In de actualiteit

  Nieuw online magazine: Awaydays NL

  In de videotheek

  Torcida Jovem

  In de videotheek

  Geef ons Brazilië maar!