In de actualiteitIn de fotoreportagesVoetbal ultras & supporters

Santos FC: Braziliaanse volksclub

In de Hekken Shop

Santos Futebol Clube, oftewel Santos FC, is een zeer bekende club in de voetbalwereld. Hier breekt in 1956 de vijftien (! jarige ster in wording Pelé namelijk door. Buiten dat de club zeer succesvol is, is het ook een volksclub met zeer fanatieke ultras! 

Santos FC

De clubkleuren van Santos FC zijn zwart-wit. In dat tenue speelt de wereldster Pelé meer dan 1100 (!) keer en maakt daarin meer dan duizend doelpunten. Ongelofelijke aantallen in de moderne voetballerij. De Clube de Povo (club van de mensen) is in 1912 opgericht. Het is één van de vijf clubs die nog nooit gedegradeerd is uit de hoogste competitie van het voetbal dwaze land.

Ultras

De Torcida Jovem, de supportersvereniging van Santos. Met meer dan 70.000 leden is het één van grootste van Brazilië. In 1969 wordt de vereniging opgericht door supporters uit de hoofdstad São Paulo. Het doel was supporters een reis te kunnen bieden tussen de hoofdstad en Santos. Inmiddels heeft de groep zich getransformeerd tot fanatieke ultras. Fotograaf Santista is één van hen en legt deze bijzonder wereld vast in prachtige foto’s.

 

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteitIn de videotheek

Rivalen in São Paulo eren Chapecoense

In de actualiteit

Nieuw online magazine: Awaydays NL

In de videotheek

Torcida Jovem

In de videotheek

Geef ons Brazilië maar!