Actueel

Samen D’ran!

Voetbal is een gek spelletje. Zo was De Graafschap zo rond de winterstop nog dood en begraven en zo is het nu weer springlevend en van de laatste plaats af. Één woord komt bij ons de hele tijd naar boven als we dit De Graafschap zien en dat is het enkele jaren geleden door de supporters geïntroduceerde D’RAN! Nadat de club door wanbestuur haar identiteit aan het verloochenen was en het contact verloor met de achterban is er goed ingegrepen en vond de club langzaam de weg naar boven weer terug.

Dat dit sportief niet zonder slag of stoot gaat moge duidelijk zijn, met een klein budget zal je altijd keihard moeten werken om iets te kunnen bereiken. Waar dat voor de winter nog niet al te best ging is er nu iets aan het ontstaan waardoor de club bijna niet meer kan degraderen. De Superboeren vechten op het veld voor elke grasspriet en op de tribunes doet de club weer denken aan die cultclub die we allemaal nog kennen uit de tijden van Simon Kistemaker.

Gisteren bij de wedstrijd tegen Roda JC (3-0 voor de thuisclub) vond er iets opmerkelijks plaats dat tegelijkertijd symbool staat voor de herrijzenis van de club. De reclameborden klapten door het enthousiasme rond de 1-0 naar voren en kwamen op het veld terecht en omdat er daardoor een onveilige situatie ontstond moest er worden ingegrepen. Dit gebeurde massaal en zo zagen we medewerkers van de club schouder aan schouder staan met de supporters om het probleem op te lossen. Mooi!

Copyright-ProShots-1119762

Copyright-ProShots-1119737

Copyright-ProShots-1119760

Copyright-ProShots-1119759

[foto’s via Pro Shots / Ronald Boonestro en Peter Lous]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %