België & NederlandGroundhopping

Rotterdams amateurvoetbal: 8 doelpunten, 3 penalty’s & Turks als voertaal

GLZ Delfshaven is een jonge voetbalclub in Rotterdam. De vereniging ligt onder de rook van Het Sparta Stadion. De lichtmasten van het kasteel zijn vanaf het hoofdveld duidelijk te zien. 

De entree is bij deze eersteklasser gratis. Je biertje, die je gewoon op de tribune kan opdrinken, kost hier slechts 2 eurootjes. Met een mooie 25 graden is het genieten vandaag. Helaas heeft sportpark Nieuw Vreelust wel een kunstgrasveld. Op het nepgras is vandaag CVV de Zwervers de tegenstander. De Capelse Voetbal Vereniging kent geen goed seizoen en strijdt tegen degradatie. Toch komt de ploeg vandaag goed voor de dag. Het is in de eerste helft de betere ploeg, totdat de scheidsrechter de rechtsachter zijn tweede gele kaart onder de neus schuift. Op dat moment staat het verrassend 1-3 voor de bezoekers. Voor rust valt nog de 2-3 uit de tweede penalty van de dag.

Op de tribune is het goed vertoeven. Men zit heerlijk in de schaduw. De voertaal Turks wordt regelmatig afgewisseld door het Nederlands. Zo weten we dat de voorbereidingen op de Ramadan in Rotterdam-West al in volle gang zijn. Afijn. Na de rust gaat de leidsman, die een zwakke eerste helft fluit, rustig door met vreemde beslissingen nemen. De 3-3 valt uit wederom een twijfelachtige penalty, waarna de logische 4-3 voor GLZ Delfshaven even later volgt. De wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Toch valt in de allerlaatste seconde de 4-4! Zo eindigt een prachtig dagje amateurvoetbal.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  Groundhopping

  GHVV: Ode aan dorpsvoetbal

  België & NederlandReportage

  Fotoverslag: Pure voetbalcult bij kampioenschap in de 5e klasse

  In de actualiteit

  Italiaanse amateurvoetballer laat zichzelf als afscheid kidnappen door helikopter

  België & NederlandDerby DaysReportage

  De derby van Hellevoetsluis