In de actualiteit

Rood is onze Veste: Supporters FC Twente schilderen stadion ‘Twente rood’

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

“Rood is onze Veste, trots zijn alle Tukkers…”, galmt het al jaren door De Grolsch Veste. In deze zomerperiode hebben de Ultras van Vak-P het initiatief opgepakt om de bekende kreet nog meer eer aan te doen. Samen met leden van verschillende supportersverenigingen zijn ze de afgelopen weken bijna dagelijks in en rondom het stadion te vinden. Door middel van sponsoring en donaties wordt het stadion, aan zowel de binnen- als buitenkant, voorzien van nieuwe schilderingen. 

“Hoe mooi zou het zijn als je het hele stadion rood maakt? We hadden het er jaren geleden al over”, zegt initiatiefnemer Joost Middelhoff tegenover de officiële website van FC Twente. Met het project ‘Rood is onze Veste’ wordt het rood nog zichtbaarder.

Mede-initiatiefnemer Jasper Fransen vertelt, tegenover de clubwebsite, hoe zij kansen zagen in de afspraken rondom de heropening van het supportershome. “De basis van het idee ontstond toen de toegangspoorten naast het supportershome werden verzet. We vroegen ons direct af hoe het nieuwe home er dan uit zou gaan zien. Nu de toegangspoorten zijn verzet, hebben we eigenlijk een groot terras aan de binnenkant van het stadion. Maar daar ziet alles er zo grauw en grijs uit. Eigenlijk moet dat ‘Twente rood’ zijn.” Daarop stapten de initiatiefnemers naar de club, waar enthousiast werd gereageerd, de plannen concreet werden gemaakt en medewerking verleend.

Met steun vanuit verschillende hoeken zijn ze aan het werk gegaan. “We zijn begonnen met onze eigen jongens, maar we wilden het al snel breder aanpakken”, zegt Joost Middelhof. “Toen hebben we de supportersverenigingen benaderd, voor zowel materialen als jongens om te helpen schilderen. Op een zaterdag liep er zeventig man.” Jasper Fransen: “We steken er veel tijd in. Dat doen we allemaal vrijwillig.”

Foto’s: FC Twente Media / Bas Everhard

 

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Boy de Haan
Over de schrijver

Eindredacteur bij In de Hekken. Studeert Journalistiek om continu met voetbal, maar vooral de daarbij horende randzaken, bezig te mogen zijn. Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.
  Ook leuk om te lezen...
  Support vanuit het buitenland

  Support vanuit het buitenland #10: Wayne uit Edinburgh

  In de fotoreportages

  Fotoreportage: Rood is onze Veste

  In de actualiteit

  35.000 Tukkers on tour: Wil de laatste het licht uitdoen?

  In de actualiteit

  FC Twente moest na de vuurwerkramp 'gewoon' voetballen