Against Modern Football

RKC en de lokale driehoek slaan de plank volledig mis

Aanstaande maandag speelt de trotste koploper van de Jupiler League Fortuna Sittard de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Al jaren neemt Fortuna een groot aantal supporters mee naar uitwedstrijden. Tel hierbij op dat ze bovenin meedraaien. Dan is het te verwachten dat de ploeg uit Sittard het uitvak zo goed als zou uitverkopen. En dit gebeurde ook, maar liefst 100 parkeerkaarten (ongeveer 400 supporters) en 100 buskaarten waren verkocht. Er lag geen maximum op het aantal parkeerkaarten, totdat RKC en de lokale driehoek in de gaten kreeg dat het uitvak aardig vol zou zitten.

Toch maximum aan parkeerkaarten….

RKC meldde zich dinsdagmiddag ineens bij Fortuna SC met de mededeling dat er maximaal 80 auto’s in het uitvak mogen. Toen waren er al 109 parkeerkaarten verkocht. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk supporters alsnog met de auto naar Waalwijk zouden kunnen reizen, stelde de supportersclub voor om een pendelbus in te huren (zouden ze uit eigen zak betalen). Deze bus zou van een parkeerplaats in Waalwijk naar het stadion rijden. Dit voorstel werd regelrecht door de politie geweigerd. Het vreemde is dat De Graafschap eerder dit seizoen hier wel toestemming voor kreeg.

….helemaal geen Fortuna Sittard supporters welkom

Vervolgens dreigde de politie en gemeente om helemaal (!) geen Fortuna supporters in Waalwijk toe te laten. Aangezien de supportersvereniging dit koste wat het kost wilde voorkomen, zijn ze akkoord gegaan met een verplichte buscombi. RKC en de lokale driehoek laten weer eens zien dat ze totaal ongeschikt zijn voor het organiseren van Betaald Voetbal en voor het ontvangen van supportersgroepen.

“We are not criminals” Foto via Pro Shots

[Header via Niels van Renen]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %