Against Modern Football

RIP: Collettivo Autonomo Viola (1978 – 2011)

Het zijn zware tijden voor de ultras van Fiorentina. Nadat eerder de jongens van de Gruppo Storico Ultras Viola 1973 al afhaakten in Florence, is het nu de beurt aan de Collettivo Autonomo Viola. Door alle repressie hebben ze het idee dat er geen plaats meer voor ze is in de voetballerij en daarom hebben ze besloten om de groep na ruim 30 jaar (!) op te heffen.

Woordvoerder Stefano Sartoni omschreef de beslissing als volgt: “Hier eindigt een tijdperk van grote liefde en zoals je zou verwachten is de pijn die dit met zich meebrengt niet te beschrijven. De geschiedenis heeft een onuitwisbare stempel op ons leven gedrukt en niemand zal onze herinneringen van ons af kunnen pakken.”

Collettivo Autonomo Viola: requiescat in pace.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %