In de actualiteit

Riooljournalistiek van EenVandaag

Bij EenVandaag, een journalistiek programma op de Nederlandse Publieke Omroep, lopen de kijkcijfers fiks terug, blijkbaar. En dus gaat het programma opzoek naar spanning en sensatie. Uiteraard wordt die gevonden bij de voetbalsupporter. Wat dat zijn levensgevaarlijke, totaal doorgedraaide randdebielen. 

Krachttermen als de voetbalwet (vandalen zijn het!) en illegaal vuurwerk (eng!) worden gebruikt. De incidenten nemen alleen maar toe! Veilig naar het voetbal gaan is er totaal niet meer bij. Vorig seizoen waren er wel 785 incidenten met voetbalsupporters. Hooligans die elkaar te lijf gaan, illegaal vuurwerk dat wordt afgestoken en jawel, bier dat naar het veld wordt gegooid. Foei! In een week dat de KNVB samen met de lokale driehoek een campagne organiseert om vuurwerk uit het voetbal te bannen, is dit lekker makkelijk scoren uiteraard. Dat de Voetbalwet bedoeld is om Hooliganisme uit te bannen, wordt door meneer of mevrouw de ”journalist” even vergeten.

Eerder haalde wij het rapport van het CIV al genadeloos onderuit. Als menig journalist en burgemeester nu eens kritisch naar dit soort rapporten zouden kijken, dan zouden we niet meer behandeld worden als een stel dieren. Echter doet EenVandaag dat niet, zij willen graag zieltjes scoren over de rug van vele duizenden!

Gelukkig trekken clubs zich nog weinig afspraken aan, getuige van de Tweet van het officiële Twitter account van FC Den Bosch van de derby tegen Top Oss!

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.