Actueel

Dit was het weekend: Rellen in Groningen

In ‘dit was het weekend’ blikken we terug op het afgelopen voetbalweekend. We nemen je mee langs de velden en laten je de mooiste sfeeracties en pyro zien. Van onze eigen lage landen tot de meest bijzondere plaatsen op deze aardbodem.

”Het ging zo snel. In 15 tot 20 seconden veranderde de straat in een oorlogsgebied.” Op beelden die zijn gemaakt wordt duidelijk dat een grote groep gasten als een dolle op elkaar in hakt. Afgesproken werk, lijkt het. Die indruk heeft de medewerker ook. ,,Ze waren de hele tijd druk in de weer met hun telefoons en op een afstandje stonden een paar op de uitkijk,” schreef Dagblad van het Noorden afgelopen zaterdagavond.

Hooligans van Arminia Bielefeld en FC Groningen raakten afgelopen zaterdag slaags in de binnenstand van Groningen. De clubs speelden een vriendschappelijke wedstrijd. Voor hooligans de uitgelezen mogelijkheid voor een wat minder vriendschappelijke confrontatie.

Zevenklapper

Een zevenklapper van Cambuur Leeuwarden, afgelopen zaterdag uit bij MVV. De ploeg uit Leeuwarden won de wedstrijd met maar liefst 1-7. Dat werd na afloop uiteraard goed gevierd.

https://twitter.com/ottovdgalien/status/1302378540000739328?s=20

Hoofdtrainer Henk de Jong kwam de supporters zelfs hoogstpersoonlijk bedanken.

 

Of de buurt blij was met het feest? Sanne en haar in ieder geval niet. ‘KAPPEN MET SCHREEUWEN EN VUURWERK AUB”

Ook supporters MVV laten van zich horen

Hoe de wedstrijd ook zou aflopen, ook de supporters van MVV lieten van zich horen. Angel Side stak buiten het stadion een flinke lading vuurwerk af.

SC Lokeren-Temse-HRS Haasdonk (3-1)

SC Lokeren-Temse speelde afgelopen zondag in de tweede ronde van de Belgische beker tegen HRS Haasdonk. De 3-1 overwinning werd na afloop gevierd met de 400 aanwezige supporters.

HVV Hengelo-Sportclub Neede (2-3) 

Afgelopen zondag genoten tientallen mensen van een typisch potje amateurvoetbal tussen HVV Hengelo en Sportclub Neede. Sportpark De Waarbeek in Hengelo kent dan ook een parel van een tribune.

Boy de Haan
Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Reageren is niet mogelijk.

0 %