Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de actualiteit

Het recht om beledigd te worden

Via onze man Barry Smit kwamen we terecht bij een artikel van begin oktober op de website van The Guardian over solidariteit tussen supporters  van Napoli en AC Milan. De Napolitanen waren niet onder de indruk van de beledigingen van de noorderburen en al helemaal niet met de straf die Milan had gekregen naar aanleiding van die beledigingen.

De Napolitanen gaven via een spandoek aan dat ze het niet eens waren met een straf voor de noordelijke rivalen voor het beledigen van de supporters uit Napels. AC Milan kreeg een wedstrijd zonder publiek opgelegd nadat supporters de zuiderburen via een spandoek hadden uitgemaakt voor ‘choleralijers’. De Curva B bij Napoli toonde zich solidair met de Milanisti door een groot spandoek te tonen met daarop de tekst: “Napoli colera. Ora chiudeteci la curva“, dat ‘Wij zijn choleralijers, sluit de curva maar’ betekent.

1

Beide supportersgroepen zijn het er over eens dat overheden de terecht strengere regels wat betreft discriminatie in het Italiaanse voetbal niet moeten misbruiken om de vrijheid van meningsuiting aan te tasten. Elkaar beledigen is onderdeel van het spel en zou dat altijd moeten blijven!

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  Wenen 1995: kroon op het kunstwerk van het gouden Ajax van de jaren 90

  In de actualiteit

  Feyenoord Europa Cup I: AC Milan gaat eraan

  In de actualiteit

  Kunst, symboliek en Zlatan: La Derby Della Madonnina

  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (Week 50)