Real Sociedad heeft zaterdag historie geschreven door de Copa Del Rey te winnen. Achter gesloten deuren won het van de Baskische buurman Atletic Bilboa. In beide steden kwamen supporters bij elkaar om de finale te bekijken. Na afloop zorgde de trainer van Real Sociedad voor prachtige beelden!

Vorig jaar ging de finale van de Copa Del Rey niet door vanwege Corona. De Spaanse bond besloot de wedstrijd een jaar uit te stellen, waardoor dit bijzondere affiche alsnog gespeeld kon worden. Op het moment dat beide teams hun halve finales wonnen, vierde heel Baskenland al feest. Er zou immers een Baskische club een prijs gaan winnen. Je leest het al, er is geen rivaliteit tussen beide clubs (Het AD schrijft wat anders, maar die zitten er op supportersgebied wel vaker naast).

Beide clubs komen uit Baskenland, dat werd onderdrukt door het Franco-regime. 40 jaar geleden kwamen spelers, onder leiding van hun aanvoerders, in opstand tegen het regime door samen de Baskische vlag te tonen voor de aftrap van de wedstrijd. Een geweldige daad van verzet, want er stond hierop een gevangenisstraf. De haat naar Spanje en naar Madrid is vele malen groter dan naar elkaar.

Trainer Real Sociedad

Na afloop zorgt trainer Imanol voor prachtige beelden op de persconferentie. De trainer van Real Sociedad is al zijn gehele leven supporter, speelde in de jeugd en in het eerste van de club en zorgde voor de eerste prijs in 34 jaar. Op de persconferentie lukte het hem niet langer om in de serieuze ‘coach-mode’ te blijven. Hij trok een shirt aan van de Erreala en pakte zijn blauw-witte sjaal. Hij brulde op dat moment een bekend clublied. Prachtig!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.