Against Modern Football

Protest Brescia

In de Hekken Shop

Brescia moest vorige maand naar Rome voor de wedstrijd tegen Lazio en ze grepen die wedstrijd aan om te protesteren tegen de onderdrukking van de Italiaanse voetbalsupporter. Hoe ze dat deden? Door een lekker potje te voetballen in de straten van Rome. Naar de wedstrijd gingen ze niet, want een beetje supporter schaft die verplichte uitkaart niet aan natuurlijk.

Het spandoek “GIUSTIZIA PER PAOLO”  (gerechtigheid voor Paolo) is gemaakt voor medesupporter die bij een uitwedstrijd in Verona in 2005 het slachtoffer werd van brute politie agressie. Zonder aanwijsbare redenen werd Paolo door meerdere agenten op zijn hoofd geslagen tot hij niet meer kon. Resultaat: 3 maanden in coma en nu gehandicapt voor de rest van zijn leven. Al 5 jaar lang wil Paolo weten waarom, maar niemand wil of kan hem antwoord geven.

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.