Actueel

Promotie/degradatie kraker in Kroatië

Ik was voor In De Hekken aanwezig bij de Promotie/degradatie kraker tussen NK Istra 1961 en HNK Šibenik. NK Istra 1961 komt uit het stadje Pula in de provincie Istrië en is actief op het hoogste Kroatische voetbalniveau, Prva HNL. HNK Šibenik is actief op het tweede Kroatische voetbalniveau, Druga HNL. De heenwedstrijd eindigde in 1-1 en daardoor was de return een zeer belangrijke pot voor beide partijen.

Pula

Pula is de zuidelijkst gelegen stad van het Kroatische schiereiland Istrië. Het is de 7e stad van Kroatië naar inwonertal en is al meer dan 3.000 jaar oud. De stad is een perfecte bestemming voor het combineren van een stedentrip met een zonvakantie. De stad staat voornamelijk bekend om de oude Romeinse gebouwen en uiteraard het imposante amfitheater van Pula. Nadat ik samen met mijn vriendin de stad had ontdekt en wat terrasjes had versleten was het tijd voor de hoogtepunt van onze tijd in Pula.

NK Istra 1961 – HNK Šibenik

Het stadion van NK Istra 1961, genaamd Aldo Drosina, is in het jaar 1994 midden in woonwijk gebouwd en is 2011 gerenoveerd.

De wedstrijd was van beide partijen van een zeer bedroevend niveau. Gelukkig werd dit goed gemaakt door de support van de harde kern van NK Istra 1961, Demoni Pula. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-0 overwinning voor NK Istra 1961 waardoor zij volgend seizoen nog steeds actief zijn in de Prva HN.

Bekijk hieronder het fotoverslag!

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %