Groundhopping

Prachtige beelden bekervoetbal Duitsland

Het bekervoetbal heeft altijd iets speciaals, vooral in Engeland en Duitsland. In Duitsland nemen de kleinere clubs het in de eerste ronde altijd thuis op tegen de grotere clubs. Zo schakelden de ‘kleinere’ clubs Chemnitzer FC en MSV Duisburg hun tegenstanders uit hogere divisies uit en maakten enkele 3. Liga clubs het hun tegenstanders knap lastig. Je kunt je voorstellen dat dit prachtige plaatjes oplevert. Zo ook dit weekend: Het grote Borussia Mönchengladbach reisde af naar het Waldstadion van FC 08 Homburg. In Homburg, een klein stadje van 40.000 inwoners, was de wedstrijd al weken lang gesprek van de dag. De fans van Mönchengladbach besloten er een leuk uitje van te maken en kwamen met een paar duizend man naar Homburg toe. Het gevolg: Een uitverkocht stadion met 17.000 mensen, een erg gemoedelijke maar fanatieke sfeer, relaxt politieoptreden, Biergartens die overuren draaiden, fans die zat en gelukkig waren en veel mensen die helaas toch geen kaartje konden bemachtigen. Maar daar zijn in Duitsland altijd oplossingen voor, zo getuigen onderstaande foto’s. Ook het bekervoetbal is weer in de diverse landen begonnen: Laten we hopen op enkele mooie potten en enkele mooie (onverwachte) uitslagen!

Bekervoetbal: FC Homburg vs Borussia Monchengladbach, Waldstadion Homburg

Homburg loopt uit: Een uitverkocht Waldstadion tegen Borussia Mönchengladbach

 

Bekervoetbal: FC Homburg vs Borussia Monchengladbach, Waldstadion Homburg

Het stadion kan de toestroom van de vele duizenden mensen eigenlijk niet aan. Fans zonder kaartje klimmen op muren om de wedstrijd te bekijken….

 

Bekervoetbal: FC Homburg vs Borussia Monchengladbach, Waldstadion Homburg

…Zo getuigt deze foto

 

Bekervoetbal: FC Homburg vs Borussia Monchengladbach, Waldstadion Homburg

En als de muren overbevolkt zijn? Dan zoek je toch wat hogere gronden op om de wedstrijd vanuit de bossen te bekijken?

Martijn
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %