In de actualiteit

Pogon Szczecin neemt op gruwelijke manier afscheid van haar stadion

Pogon is een Poolse voetbalclub spelend op het hoogste niveau: de Ekstraklasa. Spelend in het donkerblauw/bordeauxrood kent de club een veel bewogen geschiedenis.

In 2006 was het de eerste club in het Poolse voetbal die elf buitenlanders in de basisopstelling had staan. Eén jaar later, hoe kan het ook anders, werd de club teruggezet naar het vierde niveau. De reden: financiële problemen. Vijf seizoenen later speelde Portowcy gewoon weer op het hoogste niveau. Pogon speelt in het prachtige Florian Krygerstadion.

Het stadion, vernoemd naar een belangrijke coach, werd in 1925 opgeleverd. Vorige week stond daar de laatste wedstrijd ooit op het programma. De club verhuist helaas naar een dertien-in-een-dozijn stadion. Eeuwig zonde. Fotograaf Los Misenas maakte deze heerlijke beelden!

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 13)

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 14)

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 42)

  In de videotheek

  Eruit gaan met een knal