In de Boeken

PLAVI: nieuw boek over de voetbalmania op de Balkan

In de Hekken - Plavi - mania op de Balkan

Nadat eerder al van een van onze redacteurs het boek Derby Days kwam, is het nu tijd voor een boek over de voetballiefde op de Balkan en specifiek over het Bosnische FK Željezničar. Geschreven door een van onze redacteurs: de Publiekswissel. In dit boek staat de liefde voor een Bosnische club centraal. Als je alvast wat meer wil lezen over deze club, is dit artikel aan te raden. Dan snap je direct waarom dit een club is die een boek verdient. Vanwege de oorlog die jarenlang een zwaar effect had op Sarajevo, hebben voetbalclubs daar een extra betekenis aangenomen. Een voetbalgekke stad in een voetbalgek land.

Het boek is vanaf nu te bestellen via deze link en kost 19,21(symbolisch bedrag vanwege de oprichtingsdatum van de Plavi) inclusief verzendkosten. Het is zonder twijfel een aanrader voor elke liefhebber van voetbal buiten de gebaande paden.

Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op NEC en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteitIn de Boeken

Plavi: ontspannen leesvoer voor de liefhebber

BosniëDossier Balkan

Čelik Zenica geeft de strijd niet op

Dossier BalkanIn de actualiteit

FK Željezničar - wanneer je hart blauw kleurt

Dossier BalkanIn de actualiteitIn de fotoreportages

Balkan: Van de Sniper Tower tot een Kroatisch potje voetbal