In de actualiteit

Pie-Fixing

Afgelopen maandagavond stond het FA Cup duel tussen het kleine Sutton United en het grote Arsenal op het programma. De ambiance was goed en heel Sutton leek uitgelopen voor de wedstrijd. Het hoogtepunt van de wedstrijd was het moment waarop de tweede doelman van Sutton een pie nam op de bank. Wayne Shaw is de reservedoelman van de non-league club en hij is met zijn 45 jaar al aardig op leeftijd en gewicht. De doelman weegt een kleine 125 kilo. Ook slaapt de reservekeeper drie keer in de week op de club. Dit in het hokje waar Arséne Wenger zijn interview na afloop van de wedstrijd hield.

De goedwillende amateurkeeper wordt nu verdacht van ‘bet fixing’, in de aanloop naar het duel met Arsenal kon er door gokkers namelijk ingezet worden of Shaw tijdens de wedstrijd een pie zou gaan eten.  Toen alle wissels waren toegepast speelde Shaw het spelletje mee en nam hij er eentje. Hierdoor overtrad de keeper de gokregels van de FA en dat kan gevolgen gaan krijgen. Zelf vertelde de doelman na afloop dat hij zelf niet had gegokt, maar dat er misschien wel wat vrienden waren die wel hadden ingezet. Nu maar hopen dat het een beetje mee gaat vallen voor Shaw.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Jan-Pieter Westing
Over de schrijver

In het dagelijks leven actief als fan van FC Groningen. Daarnaast een studie volgend om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Amateur voetbal is het mooiste wat er is. Trainer bij VV Middelstum JO11 en een enorme passie voor het trainerschap
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Visit Rwanda: malafide sponsor van Arsenal

  Groundhopping

  Magic of the Cup: Millwall FC - Brighton FC

  GroundhoppingVerenigd Koninkrijk

  Magic of the Cup; een avondje Luton Town

  Columns

  Magic of the cup?