Pie-Fixing

Afgelopen maandagavond stond het FA Cup duel tussen het kleine Sutton United en het grote Arsenal op het programma. De ambiance was goed en heel Sutton leek uitgelopen voor de wedstrijd. Het hoogtepunt van de wedstrijd was het moment waarop de tweede doelman van Sutton een pie nam op de bank. Wayne Shaw is de reservedoelman van de non-league club en hij is met zijn 45 jaar al aardig op leeftijd en gewicht. De doelman weegt een kleine 125 kilo. Ook slaapt de reservekeeper drie keer in de week op de club. Dit in het hokje waar Arséne Wenger zijn interview na afloop van de wedstrijd hield.

De goedwillende amateurkeeper wordt nu verdacht van ‘bet fixing’, in de aanloop naar het duel met Arsenal kon er door gokkers namelijk ingezet worden of Shaw tijdens de wedstrijd een pie zou gaan eten.  Toen alle wissels waren toegepast speelde Shaw het spelletje mee en nam hij er eentje. Hierdoor overtrad de keeper de gokregels van de FA en dat kan gevolgen gaan krijgen. Zelf vertelde de doelman na afloop dat hij zelf niet had gegokt, maar dat er misschien wel wat vrienden waren die wel hadden ingezet. Nu maar hopen dat het een beetje mee gaat vallen voor Shaw.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.